دریاچه بزرگ لار با وسعت بسیار در منطقه کوهستانی البرز و ۱۰۰ کیلومتری آمل واقع است.
این دریاچه مکان بسیار مناسبی برای شنا،قایق سواری و ماهیگیری با مجوز می باشد.ماهی قزل آلای آن شهرت دارد.راه های متعددی برای رفتن به محل دریاچه وجود دارد:
۱-جاده هراز،قبل از پلور،منظریه مسیر پیاده روی،دریاچه منظریه پس از ۵/۱ ساعت پیاده روی دریاچه لار
۲-جاده هراز،پلور،جاده اسفالته سد لار،کمردشت
۳-جاده هراز رودهن جاده خاکی با عبور از روستاهای وسکاره ،آردینه ،جورد،ایراء و گردنه سیاه پلاس به دریاچه لار.
دریاچه سد لار از جریان گدازه های کوه آتفشان دماوند به وجود آمده است.اندازه گیری سن کوه دماوند باروش کربن ۱۴ به عمل امده وحداقل سن دماوند ۳۸۵۰۰ سال تعیین شده است.
حوضچه ای به شعاع حدود ۱۰۰ متر و عمق ۳۰ متر در قسمت مرکزی دهانه دماوند است که معمولا آب برف در آن یخ زده است.درجه برودت هوا در قله دماوند در تابستان بین ظهر تا ساعت ۴ بعد از ظهر حدود۴درجه زیر صفر است. امنه دماوند درارتفاع ۲۰۰۰تا۳۵۰۰ متری پوشیده از گل های شقایق است. در محدوده دامنه دماوند مناطق جذاب و دیدنی وجود دارد که از آن جمله غار اسک می باشد که در ۳ کیلومتری پلور خارج از جاده و در مسیر صعود به قله دماوند قرار دارد غار گل زرد که یک کیلومتری مانده به پلور در مسیر قله قرار دارد.
مسیر های پر رفت و آمد دیگر به شرح زیر است:
مسیر غربی از جاده هراز -پلور -جاده سد لار-دشت ورارو –پناهگاه سیمرغ در این مسیر قرار دارد.
مسیر شمالی از جاده هراز -آب گرم لاریجان –ده گزنگ-پناهگاه تخت فریدون در این مسیر قرار دارد.
دماوند مرتفع ترین قله رشته کوه الیرز در ۷۵ کیلومتری شمال شرق تهران قرار دارد .ارتفاع آن از سطح دریای خزر ۵۶۳۶ متر و از سطح دریاهای آزاد ۵۶۷۱ متر و از سطح زمین های اطراف ۱۶۰۰تا ۲۰۰۰ متر و دومین قله مخروطی زیبای جهان میباشد گمان میرود آتشفشان دماوند حدود یکصد هزار سال پیش در دوران چهارم زمین شناسی خاموش شده باشد. قطر دهانه آتشفشان حدود ۴۰۰ متر است.